Receptbeskrivning
Ädelostcrème och kryddkokt aprikos på bröd eller pepparkaka
Peter Eriksson via Ica.se
Ingredienser
för
140 g ädelost
1 burk kesella/kvarg (Ã 250 g, 10 %)
1 dl vatten
2 msk honung
1 kanelstång
6 kryddnejlikor
1 lagerblad
10 torkade aprikoser
1 burk kesella/kvarg (Ã 250 g, 10 %)
1 dl vatten
2 msk honung
1 kanelstång
6 kryddnejlikor
1 lagerblad
10 torkade aprikoser
Beskrivning
Mixa ädelost med kesella till en jämn massa.
Koka upp vatten, honung, kanelstång, nejlikor och lagerblad.
Dela aprikoserna i halvor. Låt aprikoserna koka sakta i kryddlagen ca 10 minuter. Låt aprikoserna kallna i lagen.
Bred osten på kavring, pepparkakor eller tunnbröd, lägg en halv aprikos på toppen.
Servera gärna tillsammans med andra tapas som t.ex. Gravlaxröra med skånsk senap.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet/pepparkakorna.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd/glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche i stället för kesella.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för kesella.
Visningar: 382
Inlagt 2013-01-02 20:46:20

