Receptbeskrivning

Fisk- och räkmosaik med dillcrème

Ingredienser för
ingredienser
250 g laxfilé
250 g torskfilé
2 dl skalade räkor (2 dl motsvarar ca 100 g)
1 röd paprika
finrivet skal av 1 citron
1.5 msk gelatinpulver
citronklyftor och späda salladsblad till gar
smör till formen
1.5 tsk salt
2 krm peppar
dillcrème
2 dl crème fraiche
0.5 dl finskuren dill


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Dagen före nyårsafton. Sätt ugnen på 175°C.
Skär fisken i ca 1 cm stora tärningar. Grovhacka räkorna.
Dela, kärna ur och skär paprikan i så fina tärningar det går. Blanda försiktigt ihop alla ingredienser med gelatinpulvret i en bunke. Krydda med salt och peppar.
Smörj en brödform (25 x 10 cm för 6 port) och täck bottnen med bakplåtspapper.
Fyll formen med fisk- och skaldjursröran. Täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen i en ugnssäker form. Fyll med vatten.
Tillaga mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna och ställ i kylen minst 12 timmar.
Dillcrème: Vispa crème fraichen med elvisp i en bunke tills den blivit ordentligt fast. Först blir den lös, men ju längre den vispas, desto fastare blir den. Blanda ner dillen. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen. Hit kan förberedas.
Nyårsafton, 30–60 minuter före servering: Stjälp upp fisk- och räkmosaiken och skär i skivor. Lägg upp på ett serveringsfat eller tallrikar. Låt stå framme.
Strax före servering: Toppa med dillcrème och garnera med späda salladsblad och citronklyftor.

För alla
Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri crème fraiche.Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche, och uteslut vispningen.

Visningar: 269
Inlagt 2013-01-02 21:52:08