Receptbeskrivning

Ugnsbakad lax med ädelostkräm

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
4 st  laxfiléer
80 gram  ädelost/grönmögelost
2 dl  crème fraiche
1 tsk  sesamfrön
2 msk  hackade färska örter t ex timjan, persilja eller basilika
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
kan bytas ut mot chévreost, om man gillar den.

SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rulla ihop laxfiléerna, fäst med tandpetare och lägg dem i en smord ugnsform.
3. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda den med créme fraiche, sesamfrön och örtkrydda/-or i en bunke. Salta och peppra.
4. Fördela oströran på filéerna och baka i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Serveringsförslag: Sallad, spenattimbal

Visningar: 280
Inlagt 2013-01-02 22:03:24