Receptbeskrivning

Lantlig italiensk bondsallad a.k.a kyckling med klägg

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Italiensk bondsallad
Såsen blir god av att mogna en stund och kan gärna göras i förväg. Ha den till hands i kylen - den passar till det mesta i grönsaks- och salladsväg.

Det här behövs till 4 pers:
3-4 kycklingfiléer
svartpeppar från kvarn
smör till stekning
1/2 tsk salt
4 skivor lantbröd
färsk parmesan att hyvla

Basilika-aioli:
1/4-1/2 färsk chilipepparfrukt eller 1 krm sambal oelek
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk majonnäs
2 dl crème fraiche eller gräddfil
1/2 tsk salt

Sallad:
1 huvud romansallad
gärna också färsk spenat
2 msk olivolja
Gör så här:
1. Basilika-aioli: Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Kör den i
    mixer tillsammans med basilikabladen. Tillsätt pressad vitlök
    majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt.
2. Smörstek kycklingfiléerna gyllene över måttlig värme tills de är
    helt genomstekta, 10-15 minuter. Salta och peppra under tiden.
3. Skölj och torka sallad och spenat. Riv i bitar och lägg upp på fat.
    Rosta gärna brödet och lägg det ovanpå.
4. Skiva och blanda den avsvalnade kycklingen med såsen och
    fördela på brödet. Droppa olivolja och hyvla parmesan över
    uppläggningen.

Visningar: 939
Inlagt 2013-01-02 22:34:56