Receptbeskrivning
Panir med ärter och svamp
Ingredienser
för
panir:
3 standardmjölk
4 msk rödvinsvinäger
2 tsk spiskumminfrön
curry:
1 dl matolja
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk ingefära
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk röd chilipeppar
3 tomater
500 g gröna ärter, frysta
2 msk färska koriander
salt
250 g små champinjoner
3 standardmjölk
4 msk rödvinsvinäger
2 tsk spiskumminfrön
curry:
1 dl matolja
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk ingefära
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk röd chilipeppar
3 tomater
500 g gröna ärter, frysta
2 msk färska koriander
salt
250 g små champinjoner
Beskrivning
1. Panir: Koka upp mjölken. Ta den från värmen och blanda ner vinäger och kumminfrön. Låt mjölken stå tills ostmassan fälls ut men rör inte i den. Sila genom en tunn handduk i en sil. Låt rinna av en halvtimme. Pressa ut all vätska och knyt ihop handduken till ett knyte. Lägg en skärbräda och en tyngd ovanpå och låt paniren ligga i press minst 4 timmar. Skär paniren i trecentimetersbitar.
2. Borsta av svampen. Skala och hacka löken fint. Finhacka vitlöksklyftorna. Skala och riv ingefäran. Skär tomaterna i små bitar. Värm oljan till medelvärme i en kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära och champinjoner bruna men inte brända. Sätt till koriander, spiskummin, gurkmeja och chilipeppar. Låt fräsa 2–3 minuter på låg värme. Lägg i tomater och ärter. Låt puttra ytterligare ett par minuter.
3. Stek försiktigt paniren gyllenbrun i lite olja. Blanda koriandern i grönsaksfräset, lägg försiktigt ner paniren och låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt.
2. Borsta av svampen. Skala och hacka löken fint. Finhacka vitlöksklyftorna. Skala och riv ingefäran. Skär tomaterna i små bitar. Värm oljan till medelvärme i en kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära och champinjoner bruna men inte brända. Sätt till koriander, spiskummin, gurkmeja och chilipeppar. Låt fräsa 2–3 minuter på låg värme. Lägg i tomater och ärter. Låt puttra ytterligare ett par minuter.
3. Stek försiktigt paniren gyllenbrun i lite olja. Blanda koriandern i grönsaksfräset, lägg försiktigt ner paniren och låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt.
Visningar: 253
Inlagt 2013-03-17 20:46:57

