Receptbeskrivning
Fiskspett med räkor och saffransris
Ingredienser
för
400 g filé av fast vit fisk
8 jätteräkor eller havskräftor
bladpersilja
1 citron
olivolja
2 dl ris
1 gul lök
1 morot
100 g sockerärter
4 dl grönsaksbuljong
1 g saffran (1/2 paket)
salt och vitpeppar
8 jätteräkor eller havskräftor
bladpersilja
1 citron
olivolja
2 dl ris
1 gul lök
1 morot
100 g sockerärter
4 dl grönsaksbuljong
1 g saffran (1/2 paket)
salt och vitpeppar
Beskrivning
1. Tvätta citronen och strimla det gula av skalet. Pressa citronen. Gör en marinad av olivolja, skalstrimlor och citronsaft. Skär fisken i trecentimeterskuber. Tina och torka av jätteräkorna om de är frysta. Trä upp fisken och räkorna på träspett med lite bladpersilja mellan. Häll marinaden över spetten och låt det hela stå i kylskåp 1–2 timmar. Vänd några gånger.
2. Hacka löken, ansa och strimla moroten och sockerärterna. Koka riset sakta i buljongen tillsammans med lök och saffran. Sätt till morötter och ärter när ett par minuter återstår.
3. Halstra spetten i het stekpanna 2–3 minuter på varje sida strax före serveringen. Krydda med salt och peppar. Servera spetten med riset.
2. Hacka löken, ansa och strimla moroten och sockerärterna. Koka riset sakta i buljongen tillsammans med lök och saffran. Sätt till morötter och ärter när ett par minuter återstår.
3. Halstra spetten i het stekpanna 2–3 minuter på varje sida strax före serveringen. Krydda med salt och peppar. Servera spetten med riset.
Visningar: 696
Inlagt 2013-03-17 20:46:26

