Receptbeskrivning

Fiskspett med räkor och saffransris

Ingredienser för
400 g filé av fast vit fisk
8 jätteräkor eller havskräftor
bladpersilja
1 citron
olivolja
2 dl ris
1 gul lök
1 morot
100 g sockerärter
4 dl grönsaksbuljong
1 g saffran (1/2 paket)
salt och vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tvätta citronen och strimla det gula av skalet. Pressa citronen. Gör en marinad av olivolja, skalstrimlor och citronsaft. Skär fisken i trecentimeterskuber. Tina och torka av jätteräkorna om de är frysta. Trä upp fisken och räkorna på träspett med lite bladpersilja mellan. Häll marinaden över spetten och låt det hela stå i kylskåp 1–2 timmar. Vänd några gånger.
2. Hacka löken, ansa och strimla moroten och sockerärterna. Koka riset sakta i buljongen tillsammans med lök och saffran. Sätt till morötter och ärter när ett par minuter återstår.
3. Halstra spetten i het stekpanna 2–3 minuter på varje sida strax före serveringen. Krydda med salt och peppar. Servera spetten med riset.

Visningar: 696
Inlagt 2013-03-17 20:46:26