Receptbeskrivning
			
			
			
			Räkor i curry
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							1 kg räkor med skal 
2 morötter
1 röd paprika
1 gul paprika
1 schalottenlök
1 palsternacka
1 msk curry
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde, valfri fetthalt
1 msk chilisås
1 dl vitt vin
4 dl fiskbuljong
2 msk majsstärkelse
1 dl vatten
olja till stekning
salt
						
					2 morötter
1 röd paprika
1 gul paprika
1 schalottenlök
1 palsternacka
1 msk curry
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde, valfri fetthalt
1 msk chilisås
1 dl vitt vin
4 dl fiskbuljong
2 msk majsstärkelse
1 dl vatten
olja till stekning
salt
Beskrivning
					
						1.                                 Skala räkorna. Skala och skiva morot och palsternacka. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Skala och strimla schalottenlöken.                    
2. Fräs grönsakerna några minuter i olja. Tillsätt currypulver, grädde, buljong och vin. Pressa ner vitlöken och låt puttra några minuter. Blanda ut majsstärkelsen i vatten och red av. Tillsätt chilisås och krydda med salt. Rör ner räkorna i blandningen och värm upp utan att de kokar. Servera genast.
					
										2. Fräs grönsakerna några minuter i olja. Tillsätt currypulver, grädde, buljong och vin. Pressa ner vitlöken och låt puttra några minuter. Blanda ut majsstärkelsen i vatten och red av. Tillsätt chilisås och krydda med salt. Rör ner räkorna i blandningen och värm upp utan att de kokar. Servera genast.
Visningar: 375
Inlagt 2013-03-17 20:45:12
				 
					 
			
 




.jpg)
 0 min
  0 min