Receptbeskrivning
Pilgrimsmusslor masala från Goa
Ingredienser
för
0.5 kg pilgrimsmusslor, delade i halvor
1 st gul lök
3 msk matolja
salt
5 st torkade röd chili, alt 3-4 färska chili
1.5 tsk hel kummin
0.5 tsk gurkmeja
7 st nejlikor
1 kanelstång
1 msk hackad ingefära
2 msk vitvinsvinäger
1 st gul lök
3 msk matolja
salt
5 st torkade röd chili, alt 3-4 färska chili
1.5 tsk hel kummin
0.5 tsk gurkmeja
7 st nejlikor
1 kanelstång
1 msk hackad ingefära
2 msk vitvinsvinäger
Beskrivning
1. Skiva löken i tunna skivor. Lägg ingridienserna till masalan i en matberedare och mal till en fin pasta.
2. Värm olja i en wokpanna. När oljan är varm, lägg i löken och sautera till den är gulbrun. Lägg i malen pasta och fräs cirka 5-8 minuter på mellanhög värme, lägg i pilgrimmusslorna, smaksätt med salt och fräs (detta tar mindre än 3 minuter). Vara vaksam på att pilgrimsmusslorna inte blir överkokt, då blir de sega. Servera på en platt tallrik.
2. Värm olja i en wokpanna. När oljan är varm, lägg i löken och sautera till den är gulbrun. Lägg i malen pasta och fräs cirka 5-8 minuter på mellanhög värme, lägg i pilgrimmusslorna, smaksätt med salt och fräs (detta tar mindre än 3 minuter). Vara vaksam på att pilgrimsmusslorna inte blir överkokt, då blir de sega. Servera på en platt tallrik.
Visningar: 303
Inlagt 2013-03-17 20:44:59

