Receptbeskrivning
Kycklingspett med sesamfrön på
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklingspett med sesamfrön på
grönsaksbädd
Till 4 personer
Ingredienser
2 st kycklingfiléer
1/2 dl sweet chilisås
8 skivor bacon, 140 g
200 g blandad sallad
isbergssallad, lollo
rosso, rosésallad och lite
solrosgroddar
1 st majskolv
2 st tomater
1 st röd lök
2 st avokador
1/2 tsk salt
4 msk sesamfrö
ev lite smulad ädelost och
pesto
Tillbehör:
blue cheesedressing
Tillagningstid: 85 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Betyg:
Dryckestips: Alla rika smaker gör
att du kan välja efter eget tycke.
Öl, gärna lite fylligare, fylligt vitt vin
som fatig chardonnay - eller kryddigt
rödvin, varför inte en amerikansk
zinfandel.
Gör så här:
1. Halvera kycklingfiléerna på längden och lägg dem att marinera i sweet
chilisås ca 30 min, gärna längre.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Lägg baconskivorna på en plåt och knaperstek dem ca 10 min i ugnen.
Låt dem rinna av på papper. Ta ut och sänk ugnstemperaturen till 175°.
4. Förbered salladsingredienserna skölj, torka och dela salladen i bitar.
Skiva och koka majskolven. Skär tomaterna och löken i klyftor. Halvera,
skala och ta ur avokadorna med tesked. Lägg upp ingredienserna snyggt på
tallrikar eller fat. Lägg på baconskivor.
5. Ta upp kycklingen. Salta och trä upp den på spett. Rulla dem i sesamfrö.
Stek i mitten av ugnen 12–15 min.
6. Servera salladen medan kycklingen är varm. Smula lite ädelost över och
droppa på lite pesto. Servera gärna blue cheese-dressing till. Bör serveras
nylagat.
Tips
Alla ingredienser kan förberedas, men inte stekas eller blandas förrän strax
innan serveringen.
grönsaksbädd
Till 4 personer
Ingredienser
2 st kycklingfiléer
1/2 dl sweet chilisås
8 skivor bacon, 140 g
200 g blandad sallad
isbergssallad, lollo
rosso, rosésallad och lite
solrosgroddar
1 st majskolv
2 st tomater
1 st röd lök
2 st avokador
1/2 tsk salt
4 msk sesamfrö
ev lite smulad ädelost och
pesto
Tillbehör:
blue cheesedressing
Tillagningstid: 85 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Betyg:
Dryckestips: Alla rika smaker gör
att du kan välja efter eget tycke.
Öl, gärna lite fylligare, fylligt vitt vin
som fatig chardonnay - eller kryddigt
rödvin, varför inte en amerikansk
zinfandel.
Gör så här:
1. Halvera kycklingfiléerna på längden och lägg dem att marinera i sweet
chilisås ca 30 min, gärna längre.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Lägg baconskivorna på en plåt och knaperstek dem ca 10 min i ugnen.
Låt dem rinna av på papper. Ta ut och sänk ugnstemperaturen till 175°.
4. Förbered salladsingredienserna skölj, torka och dela salladen i bitar.
Skiva och koka majskolven. Skär tomaterna och löken i klyftor. Halvera,
skala och ta ur avokadorna med tesked. Lägg upp ingredienserna snyggt på
tallrikar eller fat. Lägg på baconskivor.
5. Ta upp kycklingen. Salta och trä upp den på spett. Rulla dem i sesamfrö.
Stek i mitten av ugnen 12–15 min.
6. Servera salladen medan kycklingen är varm. Smula lite ädelost över och
droppa på lite pesto. Servera gärna blue cheese-dressing till. Bör serveras
nylagat.
Tips
Alla ingredienser kan förberedas, men inte stekas eller blandas förrän strax
innan serveringen.
Visningar: 283
Inlagt 2013-01-03 07:17:02

