Receptbeskrivning
Pastejer med soltorkade tomater
Peter Eriksson via Ica.se
Ingredienser
för
1 kyld rektangulär smördeg (à 275 g)
äggvita
10 soltorkade tomater i olja
basilikablad
4 äggulor
2 dl crème fraiche
1.5 dl riven lagrad ost gärna grevé eller västerb
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
äggvita
fyllning
4 dl rucolasallad (4 dl = ca 75 g) 10 soltorkade tomater i olja
basilikablad
4 äggulor
2 dl crème fraiche
1.5 dl riven lagrad ost gärna grevé eller västerb
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Kavla ut smördegsplattan något större. Skär eller sporra ut 16 kvadrater (ca 8x8cm, för 16 st).
Lägg degkvadraterna i små aluminiumfolieformar. Pensla med uppvispad äggvita. Fördela salladen i skalen.
Strimla de soltorkade tomaterna och fördela dem på salladen. Tillsätt basilikabladen.
Vispa samman äggulor, crème friache, ost och kryddor och häll detta över.
Gratinera i ugnens mitt i 12-14 minuter tills pastejkanterna fått fin färg och fyllningen stannat och blivit gyllene.
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kavla ut smördegsplattan något större. Skär eller sporra ut 16 kvadrater (ca 8x8cm, för 16 st).
Lägg degkvadraterna i små aluminiumfolieformar. Pensla med uppvispad äggvita. Fördela salladen i skalen.
Strimla de soltorkade tomaterna och fördela dem på salladen. Tillsätt basilikabladen.
Vispa samman äggulor, crème friache, ost och kryddor och häll detta över.
Gratinera i ugnens mitt i 12-14 minuter tills pastejkanterna fått fin färg och fyllningen stannat och blivit gyllene.
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 970
Inlagt 2013-01-03 09:22:55

