Receptbeskrivning

Pastejer med soltorkade tomater

Ingredienser för
1 kyld rektangulär smördeg (à 275 g)
äggvita
fyllning
4 dl rucolasallad (4 dl = ca 75 g)
10 soltorkade tomater i olja
basilikablad
4 äggulor
2 dl crème fraiche
1.5 dl riven lagrad ost gärna grevé eller västerb
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Kavla ut smördegsplattan något större. Skär eller sporra ut 16 kvadrater (ca 8x8cm, för 16 st).
Lägg degkvadraterna i små aluminiumfolieformar. Pensla med uppvispad äggvita. Fördela salladen i skalen.
Strimla de soltorkade tomaterna och fördela dem på salladen. Tillsätt basilikabladen.
Vispa samman äggulor, crème friache, ost och kryddor och häll detta över.
Gratinera i ugnens mitt i 12-14 minuter tills pastejkanterna fått fin färg och fyllningen stannat och blivit gyllene.

För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 970
Inlagt 2013-01-03 09:22:55