Receptbeskrivning
Hallonmoussetårta
Ingredienser
för
Botten
75 g smör 25 g mörk choklad
2 st ägg
1 dl strösocker
100 g riven kokos
2 msk kakao
1 msk maizena
1 tsk bakpulver
Moussen
500 g frysta hallon 5 st gelatinblad
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
Beskrivning
Botten:
Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform, 24 cm diameter. Smält smöret+chokladen, låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner det smälta smöret. Blanda övriga ingredienser i en bunke för att sedan röra ner i äggsmeten. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30 minuter i 175 grader. Låt kallna. Det går bra att frysa botten i väntan på moussen. Observera att formen skall sitta kvar.
Moussen:
Tina bären och mosa dem ihop med sockret och limejuicen. Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Vispa grädden hårt i en annan bunke.
Ta upp gelantinbladen och smält på svag värme i vattenbad. Häll i lite av hallonblandningen och rör ut gelantinet. Tillsätt sedan gelantinblandningen i en fin stråle under omrörning i resterande hallonblandning. Vänd ner grädden.
Lossa kanten på formen från bottnen. Diska och sätt tillbaka kanten, med pappret kvar under botten. Häll i hallonmoussen och fördela den jämt i formen. Ställ kallt, alternativt frys. Garnera med riven choklad
Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform, 24 cm diameter. Smält smöret+chokladen, låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner det smälta smöret. Blanda övriga ingredienser i en bunke för att sedan röra ner i äggsmeten. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30 minuter i 175 grader. Låt kallna. Det går bra att frysa botten i väntan på moussen. Observera att formen skall sitta kvar.
Moussen:
Tina bären och mosa dem ihop med sockret och limejuicen. Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Vispa grädden hårt i en annan bunke.
Ta upp gelantinbladen och smält på svag värme i vattenbad. Häll i lite av hallonblandningen och rör ut gelantinet. Tillsätt sedan gelantinblandningen i en fin stråle under omrörning i resterande hallonblandning. Vänd ner grädden.
Lossa kanten på formen från bottnen. Diska och sätt tillbaka kanten, med pappret kvar under botten. Häll i hallonmoussen och fördela den jämt i formen. Ställ kallt, alternativt frys. Garnera med riven choklad
Visningar: 270
Inlagt 2013-01-03 13:16:57

