Receptbeskrivning
Potatispuré med karljohansvamp
Ingredienser
för
ca 30 g torkad karljohanssvamp
750 g mjölig potatis
ca 2 dl mjölk
50 g smör
1 tsk tryffelolja
salt
olja till stekning
salt
4 st skivor parmaskinka
750 g mjölig potatis
ca 2 dl mjölk
50 g smör
1 tsk tryffelolja
salt
Garnering
1 stor potatis olja till stekning
salt
4 st skivor parmaskinka
Beskrivning
Låt svampen ligga i vatten och svälla.
Skala och koka potatisen. Mosa den och rör i mjölk och smör.
Krama ur svampen. Fräs den i lite smör i en stekpanna.
Rör ner svampen i moset. Smaka av med salt och tryffelolja.
Sätt ugnen på 250°C.
Till dekoreringen, skär potatisen i 8 (för 4 port) stora, tunna skivor med osthyvel. Vänd dem i olja och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Salta.
Lägg skinkan bredvid utan olja.
Stek i övre delen av ugnen. Ta ut skinkan efter 5 minuter och låt potatisen steka ytterligare 1-2 minuter, tills den har fått färg.
Låt både skinka och potatis kallna på dubbelvikt hushållspapper.
Vid servering:
Värm moset i en ugnssäker form i nedre delen av ugnen ca 10 minuter
Stick ner potatisflarnen i moset vid serveringen och smula skinkan över kött och sås.
Passar till bl a Oxfilé med örtig sås.
Skala och koka potatisen. Mosa den och rör i mjölk och smör.
Krama ur svampen. Fräs den i lite smör i en stekpanna.
Rör ner svampen i moset. Smaka av med salt och tryffelolja.
Sätt ugnen på 250°C.
Till dekoreringen, skär potatisen i 8 (för 4 port) stora, tunna skivor med osthyvel. Vänd dem i olja och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Salta.
Lägg skinkan bredvid utan olja.
Stek i övre delen av ugnen. Ta ut skinkan efter 5 minuter och låt potatisen steka ytterligare 1-2 minuter, tills den har fått färg.
Låt både skinka och potatis kallna på dubbelvikt hushållspapper.
Vid servering:
Värm moset i en ugnssäker form i nedre delen av ugnen ca 10 minuter
Stick ner potatisflarnen i moset vid serveringen och smula skinkan över kött och sås.
Passar till bl a Oxfilé med örtig sås.
Visningar: 517
Inlagt 2013-01-03 15:28:25

