Receptbeskrivning
Minestronesoppa
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser
150 g rimmat sidfläsk
1 gul lök
2 purjolökar
1 morot
3 potatisar
250 g vitkål
2 liter het buljong
2 msk tomatpuré
3 tomater
1 krossad vitlöksklyfta
100 g vermiceller
200 g frysta gröna ärter
2 dl kokta vita bönor
hackad persilja
det gröna från purjolöken
1 lagerblad
2 krm timjan
5 persiljekvistar
4 vitpepparkorn
Gör så här
Skölj och ansa lök, purjo, morot, potatis och vitkål. Skär dem i fina skivor eller strimlor och potatisen i tärningar. Strimla fläsket. Skålla och skala tomaterna och skär dem i klyftor. Fräs fläsket i en soppgryta utan att det tar färg. Lägg ner löken och låt den fräsa med. Tillsätt morot, purjolök (men spara det gröna), potatis och vitkål. Fräs grönsakerna under lock, tills de får fin färg, skaka grytan då och då.
Gör en liten påse av gasbinda med bitar av det gröna från purjolöken, lagerblad, timjan, persiljekvistar och pepparkorn. Tillsätt kryddpåsen, buljong, tomatpuré, tomatklyftor och den krossade vitlöken i grytan. Låt soppan koka 30 minuter under lock.
Bryt sönder vermicellerna och lägg i soppan och låt koka i ytterligare 5–8 minuter. Rör ner ärter och bönor och koka soppan ytterligare 5 minuter. Ta upp kryddpåsen, strö persilja över soppan och servera.
150 g rimmat sidfläsk
1 gul lök
2 purjolökar
1 morot
3 potatisar
250 g vitkål
2 liter het buljong
2 msk tomatpuré
3 tomater
1 krossad vitlöksklyfta
100 g vermiceller
200 g frysta gröna ärter
2 dl kokta vita bönor
hackad persilja
det gröna från purjolöken
1 lagerblad
2 krm timjan
5 persiljekvistar
4 vitpepparkorn
Gör så här
Skölj och ansa lök, purjo, morot, potatis och vitkål. Skär dem i fina skivor eller strimlor och potatisen i tärningar. Strimla fläsket. Skålla och skala tomaterna och skär dem i klyftor. Fräs fläsket i en soppgryta utan att det tar färg. Lägg ner löken och låt den fräsa med. Tillsätt morot, purjolök (men spara det gröna), potatis och vitkål. Fräs grönsakerna under lock, tills de får fin färg, skaka grytan då och då.
Gör en liten påse av gasbinda med bitar av det gröna från purjolöken, lagerblad, timjan, persiljekvistar och pepparkorn. Tillsätt kryddpåsen, buljong, tomatpuré, tomatklyftor och den krossade vitlöken i grytan. Låt soppan koka 30 minuter under lock.
Bryt sönder vermicellerna och lägg i soppan och låt koka i ytterligare 5–8 minuter. Rör ner ärter och bönor och koka soppan ytterligare 5 minuter. Ta upp kryddpåsen, strö persilja över soppan och servera.
Visningar: 382
Inlagt 2013-01-03 19:46:53

