Receptbeskrivning
Vitvinssås, grundrecept
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
1 l fiskbuljong
1 vitt vin
0.5 l grädde
10 st champinjoner
1 st gul lök
100 g smör
1 msk vetemjöl eller maizena, ev
2 persiljekvistar
1 st citron
1 tsk torkad timjan
3 st lagerblad
vitpepparkorn
salt
1 vitt vin
0.5 l grädde
10 st champinjoner
1 st gul lök
100 g smör
1 msk vetemjöl eller maizena, ev
2 persiljekvistar
1 st citron
1 tsk torkad timjan
3 st lagerblad
vitpepparkorn
salt
Beskrivning
1. Hacka persiljan. Skär champinjonerna och den gula löken fint och fräs i lite matfett i en rymlig kastrull.
2. Slå på vinet och buljongen och tillsätt persiljan, pepparkornen och kryddorna. Koka i cirka 20 minuter och skumma av under tiden.
3. När buljongen har reducerat till hälften ska grädden hällas i. Koka vidare tills såsen blir lagom tjock.
4. Tillsätt eventuellt lite vetemjöl eller maizena för att reda. Sila såsen och krydda med salt, en skvätt citron och kanske en klick smör. Resultatet ska bli en len sås.
2. Slå på vinet och buljongen och tillsätt persiljan, pepparkornen och kryddorna. Koka i cirka 20 minuter och skumma av under tiden.
3. När buljongen har reducerat till hälften ska grädden hällas i. Koka vidare tills såsen blir lagom tjock.
4. Tillsätt eventuellt lite vetemjöl eller maizena för att reda. Sila såsen och krydda med salt, en skvätt citron och kanske en klick smör. Resultatet ska bli en len sås.
Visningar: 615
Inlagt 2013-01-03 19:51:44

