Receptbeskrivning
Köttfärslimpa med bacon
Ingredienser
för
800 g blandfärs
1 st gul lök(ar) finhackad
1 st ägg
2 dl mjölk
3 msk ströbröd
2 st vitlöksklyfta(or)
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
1 frp bacon
1 st gul lök(ar) finhackad
1 st ägg
2 dl mjölk
3 msk ströbröd
2 st vitlöksklyfta(or)
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
1 frp bacon
Beskrivning
1. Blanda färsen med lökhacket, ägget, mjölken, ströbrödet, kryddorna och vitlöken.
2. Skär bacon i små bitar och stek i en panna
3. Blanda ihop bacon och färsen.
4. Forma färsen till en limpa och lägg i en smord ugnssäker form.
5. Grädda på nedersta falsen på 200 grader i ca 45 minuter.
Servera med kokt potatis, lingon och sås.
2. Skär bacon i små bitar och stek i en panna
3. Blanda ihop bacon och färsen.
4. Forma färsen till en limpa och lägg i en smord ugnssäker form.
5. Grädda på nedersta falsen på 200 grader i ca 45 minuter.
Servera med kokt potatis, lingon och sås.
Visningar: 708
Inlagt 2013-01-03 20:58:57