Receptbeskrivning
Krispig äppelpaj
Ingredienser
för
2 dl vetemjöl
1.5 dl råsocker¨
1 tsk bakpulver
100 smör
4 st äpplen tex Åkerö
0.5 dl råsocker
1 msk kardemumma
1.5 dl råsocker¨
1 tsk bakpulver
100 smör
4 st äpplen tex Åkerö
0.5 dl råsocker
1 msk kardemumma
Beskrivning
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål
2. Smölt smöret och låt svalna rör ner i skålen och blanda ställ degen i kylen
3. Sätt ugnen på 200 gr kärna ur och klyfta äpplena tunt blanda råsocker kardemumma i en skål vänd runt äppelskivorna
4. Lägg äppelklyftorna i en smord ugnsfast form
5. Strö smuldegen över
6. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min
7. Servera med vaniljsås
2. Smölt smöret och låt svalna rör ner i skålen och blanda ställ degen i kylen
3. Sätt ugnen på 200 gr kärna ur och klyfta äpplena tunt blanda råsocker kardemumma i en skål vänd runt äppelskivorna
4. Lägg äppelklyftorna i en smord ugnsfast form
5. Strö smuldegen över
6. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min
7. Servera med vaniljsås
Visningar: 518
Inlagt 2013-01-03 21:01:10

