Receptbeskrivning
Tacopaj enligt LCHF
Ingredienser
för
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 g kylskåpskallt smör, tärnat
1 st ägg
1 st gul lök
1 st morot
1 st vitlöksklyfta
1 st röd paprika
3 msk smör
400 g köttfärs
1 msk tomatpuré
1–2 msk tacokrydda (se nästa uppslag)
salt
3 st ägg
2 dl crème fraiche
2 dl riven gräddost
salt
peppar
körsbärstomater, gärna blandade färger
basilika
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk mald spiskummin
0.5 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 g kylskåpskallt smör, tärnat
1 st ägg
1 st gul lök
1 st morot
1 st vitlöksklyfta
1 st röd paprika
3 msk smör
400 g köttfärs
1 msk tomatpuré
1–2 msk tacokrydda (se nästa uppslag)
salt
3 st ägg
2 dl crème fraiche
2 dl riven gräddost
salt
peppar
körsbärstomater, gärna blandade färger
basilika
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk mald spiskummin
0.5 tsk salt
2 krm cayennepeppar
Beskrivning
1. TacopajBörja med fyllningen. Riv lök och morot grovt. Riv vitlöken på den fina sidan.
2. Tärna paprikan smått.
3. Bryn smöret och stek färsen tillsammans med tomatpurén.
4. Om purén får bryna en liten stund på hög värme, försvinner den lätt bittra smaken.
5. Tillsätt det rivna och stek ytterligare 3 minuter.
6. Krydda med tacokrydda och salt.
7. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke.
8. Tillsätt smör och ägg. Blanda ihop degen med händerna.
9. Tryck ut degen i små pajformar med fuktade händer. Ställ in i formarna i kylskåp i cirka 30 minuter, då sjunker de inte ihop under gräddningen.
10. Förgrädda skalet i cirka 5 minuter i 200 grader.
11. Fortsätt med äggstanningen. Vispa ihop ägg, crème fraiche och ost.
12. Krydda med salt och peppar.
13. Fördela tacofärsen i hela pajskalet och häll på äggstanningen.
14. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Toppa med körsbärstomater och basilika.
15. TacokryddaBlanda ihop alla kryddorna och häll upp i en tom burk med tätslutande lock.
2. Tärna paprikan smått.
3. Bryn smöret och stek färsen tillsammans med tomatpurén.
4. Om purén får bryna en liten stund på hög värme, försvinner den lätt bittra smaken.
5. Tillsätt det rivna och stek ytterligare 3 minuter.
6. Krydda med tacokrydda och salt.
7. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke.
8. Tillsätt smör och ägg. Blanda ihop degen med händerna.
9. Tryck ut degen i små pajformar med fuktade händer. Ställ in i formarna i kylskåp i cirka 30 minuter, då sjunker de inte ihop under gräddningen.
10. Förgrädda skalet i cirka 5 minuter i 200 grader.
11. Fortsätt med äggstanningen. Vispa ihop ägg, crème fraiche och ost.
12. Krydda med salt och peppar.
13. Fördela tacofärsen i hela pajskalet och häll på äggstanningen.
14. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Toppa med körsbärstomater och basilika.
15. TacokryddaBlanda ihop alla kryddorna och häll upp i en tom burk med tätslutande lock.
Visningar: 494
Inlagt 2013-01-04 06:04:51