Receptbeskrivning

Ugnsbakad lax på spenatbädd

Ingredienser för
800 g färsk lax utan skinn och ben (gärna mittbit
200 g färsk bladspenat
150 g färsk parmesanost
3 dl vispgrädde
1 tsk smör till formen


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort stjälkarna från spenaten och skölj, låt rinna av.
2. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.
3. Skiva eller riv parmesanosten grovt. Salta och peppra laxen.
4. Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg osten på fisken och häll grädden runt om.
5. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.

Visningar: 431
Inlagt 2012-01-08 10:26:43