Receptbeskrivning

Frasig fisk med örtig coleslaw

Ingredienser för
600 fiskfilé
1 tsk salt
2 vitpeppar
citron
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
smör
1 vitkål
1 vitlöksklyfta
1 ägg
2 bladpersilja
2 msk äppelcidervinäger
0.5 tsk salt
2 rapsolja
citron


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Tina fisken om den är fryst.
Coleslaw: Strimla vitkålen, använd gärna en osthyvel. Skala och skär vitlöken i bitar.
Mixa ihop ägg, vitlök, örter, vinäger och salt med stavmixer eller i matberedare.
Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Blanda i citronskal och smaka av med ev mer salt. Blanda kålen med örtmajonnäsen.
Torka av fisken med hushållspapper och skär den i portionsbitar. Lägg på en tallrik och krydda runt om med salt och peppar. Pressa över citronjuice.
Vispa upp äggen och häll ut på en tallrik. Vänd först fisken i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet.
Stek fisken i smör i en stekpanna tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 4 minuter på varje sida.
Servera med coleslaw och kokt potatis.

För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten eller enbart sesamfrön och gör en enkel panering. Uteslut vetemjölet.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd eller enbart sesamfrön, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller enbart sesamfrön, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Visningar: 322
Inlagt 2012-01-08 10:31:25