Receptbeskrivning
Citrondoftande fläskfilégryta med kronärtskockor och persilja
Ingredienser
för
600 g fläskfilé(er) eller fläskytterfilé
3 st vitlöksklyfta(or)
10 st skogschampinjoner
4 st soltorkade tomater i olja
2 tsk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche, lätt
2 msk kalvfond flytande
2 tsk citronskal, rivet
1 tsk timjan
1 tsk soja
1 kronärtskockshjärtan (400 g)
0.5 dl persilja hackad
2 dl korngryn kokt
3 st vitlöksklyfta(or)
10 st skogschampinjoner
4 st soltorkade tomater i olja
2 tsk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche, lätt
2 msk kalvfond flytande
2 tsk citronskal, rivet
1 tsk timjan
1 tsk soja
1 kronärtskockshjärtan (400 g)
0.5 dl persilja hackad
2 dl korngryn kokt
Beskrivning
Koka korngrynet enligt beskrivningen på paketet.
Skär köttet i tjocka skivor, ca 2 cm. Skala och hacka vitlöken samt klyfta svampen.
Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Ta upp det och fräs vitlöken och svampen.
Vispa ihop crème fraiche, kalvfond, timjan och soja i en låg, vid gryta.
Låt kronärtskockorna rinna av. Skär skockor i halvor och soltorkade tomater i strimlor.
Lägg ner allt i grytan, låt koka ca 5 min.
Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs och servera med nykokt korngryn och hackad persilja.
Skär köttet i tjocka skivor, ca 2 cm. Skala och hacka vitlöken samt klyfta svampen.
Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Ta upp det och fräs vitlöken och svampen.
Vispa ihop crème fraiche, kalvfond, timjan och soja i en låg, vid gryta.
Låt kronärtskockorna rinna av. Skär skockor i halvor och soltorkade tomater i strimlor.
Lägg ner allt i grytan, låt koka ca 5 min.
Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs och servera med nykokt korngryn och hackad persilja.
Visningar: 518
Inlagt 2013-01-06 08:21:37

