Receptbeskrivning
Kyckling carbonara
Tony Haagen via Ica.se
Ingredienser
för
500 g kycklingfilé
300 g pasta (t ex penne)
1 paket bacon (Ã 140 g)
1 gul lök
1 dl vitt vin
2 msk konc kycklingfond
2 dl crème fraiche
1 dl riven parmesanost + lika mycket till serverin
4 äggulor
0.5 dl hackad persilja
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Beskrivning
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingen i strimlor. Skär bacon i fina strimlor. Skala och finhacka löken.
Knaperstek bacon i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Fräs löken glansig i olja. Tillsätt kycklingen och stek 3-5 minuter. Häll på vin och låt koka in. Blanda i fond och crème fraiche. Låt koka upp. Blanda i osten. Rör om tills den smälter. Krydda med salt och peppar.
Blanda kycklingsåsen med pastan. Lägg upp på tallrikar. Toppa med bacon, parmesan, äggula och nymalen svartpeppar. Garnera med persilja.
Visningar: 271
Inlagt 2013-03-08 21:26:18

