Receptbeskrivning

Kycklingschnitzel på pastabädd

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
4 personer
Ingredienser
4 skinn- och benfria kycklingfiléer, ca 150 g (helst färska)
ca 1 tsk salt
2-3 krm nymald vit- eller svartpeppar
2 msk olivolja till pensling
Vitvinssmör:
125 g mjukt smör
1 dl torrt vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl mycket finhackad schalottenlök
1 krm cayennepeppar
1 krm salt
Pastasallad:
250 g extra tunna och breda pastaband (Barillas Spianarelle)
250 g strimlade färska sockerärter
Tomatsåsdressing:
2 1/2 dl passerade tomater
1/2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm sambal oelek
1/2 dl olivolja
Tillbehör:
nyriven parmesanost

Gör så här:
1. Vitvinssmöret: Blanda vin, vinäger och lök i en kastrull och koka ihop det hela tills all vätska kokat in i löken. Låt lökkoket svalna och blanda det sedan med det mjuka smöret. Krydda med salt och cayennepeppar och smöret är klart för servering. Det färdiga vitvinssmöret kan också formas till en rulle i folie och förvaras i kyl eller frys om du vill förbereda det i mycket god tid.
2. Pastasalladen: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten + ett par msk olivolja i en kastrull. Koka pastan 5–7 minuter enligt förpackningens anvisningar. Koka under tiden upp de passerade tomaterna och smaksätt dem med salt, vitlök, sambal oelek och olivolja. I samband med serveringen blandas den väl avrunna pastan med tomatsåsen och de strimlade färska sockerärterna.
3. Kycklingschnitzeln: Elda på och se till att du har högsta värme på din grill, eller hetta upp en stor djupräfflad grillpanna. Skär upp varje kycklingfilé från sidan och vik ut den till en jämntjock schnitzel. Krydda med salt och peppar samt pensla väl med olivolja. Grilla dem på fortsatt hög värme 2–3 minuter på varje sida. Servera kycklingschnitzlarna med den varma pastasalladen, vitvinssmöret och nyriven parmesanost.


Visningar: 442
Inlagt 2013-01-06 14:16:18