Receptbeskrivning

Kycklingspett med sesamfrön på salladsbädd

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Kycklingspett med sesamfrön påsalladsbädd:
Dryckestips: Alla rika smaker gör att du kan välja efter eget tycke. Öl, gärna lite fylligare, fylligt vitt vin som fatig chardonnay - eller kryddigt rödvin, varför inte en amerikansk zinfandel.


Till 4 personer

Ingredienser
2 st kycklingfiléer
1/2 dl sweet chilisås
8 skivor bacon, 140 g
200 g blandad sallad isbergssallad, lollo rosso, rosésallad och lite solrosgroddar
1 st majskolv
2 st tomater
1 st röd lök
2 st avokador
1/2 tsk salt
4 msk sesamfrö
ev lite smulad ädelost och pesto

Tillbehör:
blue cheesedressing










Gör så här:
1. Halvera kycklingfiléerna på längden och lägg dem att marinera i sweet chilisås ca 30 min, gärna längre.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Lägg baconskivorna på en plåt och knaperstek dem ca 10 min i ugnen. Låt dem rinna av på papper. Ta ut och sänk ugnstemperaturen till 175°.
4. Förbered salladsingredienserna skölj, torka och dela salladen i bitar. Skiva och koka majskolven. Skär tomaterna och löken i klyftor. Halvera, skala och ta ur avokadorna med tesked. Lägg upp ingredienserna snyggt på tallrikar eller fat. Lägg på baconskivor.
5. Ta upp kycklingen. Salta och trä upp den på spett. Rulla dem i sesamfrö. Stek i mitten av ugnen 12–15 min.
6. Servera salladen medan kycklingen är varm. Smula lite ädelost över och droppa på lite pesto. Servera gärna blue cheese-dressing till. Bör serveras nylagat.
50 g ädelost
1 dl matyoghurt
2 msk majonnäs
1 msk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Sås: Gaffelmosa ädelost. Tillsätt matyoghurt, majonnäs och flytande honung. Smaka av med salt och svartpeppar.





Tips
Alla ingredienser kan förberedas, men inte stekas eller blandas förrän strax innan serveringen.

Visningar: 100
Inlagt 2013-01-06 14:20:27