Receptbeskrivning
Mammas enäggskaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Mammas enäggskaka
3 ägg
4.5 dl socker
2 dl mjölk
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
200 g smält smör
Vispa ihop ägg och socker, vänd ner mjöl och övriga ingridienser.
Häll allt i en långpanna och grädda i 200 c i 8-10 min
Gör glasyr
1 msk kakao
ca 3 dl florsocker
4 msk smält smör
5 msk kallt kaffe
1/2 msk vaniljsocker
Rör ihop allt och häll över långpannekakan när du plockar ut den ur ugnen.
Eftersom kakan är varm kommer glasyren att smälta ut, häll genast brunt strössel på innan glasyren hinner stelna.
3 ägg
4.5 dl socker
2 dl mjölk
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
200 g smält smör
Vispa ihop ägg och socker, vänd ner mjöl och övriga ingridienser.
Häll allt i en långpanna och grädda i 200 c i 8-10 min
Gör glasyr
1 msk kakao
ca 3 dl florsocker
4 msk smält smör
5 msk kallt kaffe
1/2 msk vaniljsocker
Rör ihop allt och häll över långpannekakan när du plockar ut den ur ugnen.
Eftersom kakan är varm kommer glasyren att smälta ut, häll genast brunt strössel på innan glasyren hinner stelna.
Visningar: 1911
Inlagt 2013-01-06 13:22:35

