Receptbeskrivning

Mammas enäggskaka

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Mammas enäggskaka

3 ägg
4.5 dl socker
2 dl mjölk
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
200 g smält smör

Vispa ihop ägg och socker, vänd ner mjöl och övriga ingridienser.
Häll allt i en långpanna och grädda i 200 c i 8-10 min

Gör glasyr
1 msk kakao
ca 3 dl florsocker
4 msk smält smör
5 msk kallt kaffe
1/2 msk vaniljsocker

Rör ihop allt och häll över långpannekakan när du plockar ut den ur ugnen.
Eftersom kakan är varm kommer glasyren att smälta ut, häll genast brunt strössel på innan glasyren hinner stelna.

Visningar: 858
Inlagt 2013-01-06 14:22:35