Receptbeskrivning

Chokladparfaittårta

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Chokladparfaittårta

Mörk mousse:
150 g mörk blockchoklad
3 ägg
2 msk bryggt kaffe
2 dl vispgrädde

Ljus mousse:
100 g ljus blockchoklad
2 ägg
1 dl vispgrädde


Mörk mousse: Smält den mörka blockchokladen.Knäck ett ägg och rör ner det.
Skilj gulorna och vitor av två ägg. Rör ner en gula i taget i chokladen,
därefter kaffet.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det.
Vispa grädden och rör ner den till sist.

Ljus mousse: Smält den ljusa blockchokladen. Rör ner gulorna.
Vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda äggvitorna med chokladen.
Vispa grädden och rör ner den.
Välj en form med löstagbar kant.
Häll i den mörka moussen först sedan den ljusa så att det bildas två lager.
Ställ in i frysen 4-5 timmar.(Går bra att göra dagen före)
Tag fram ca 30 minuter före servering.

Visningar: 148
Inlagt 2013-01-06 14:26:39