Receptbeskrivning

Italienska aptitretare, crostini

Ingredienser för
6 st crostini
3 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar
20 g karljohansvamp, torkad
1 st schalottenlök, finhackad
2 msk olivolja
0.5 dl vitt vin
2 msk persilja, finhackad
1 krm salt
1 krm peppar, nymald
1 st bifftomat, ca 250 g
15 st basilikablad, färsk
1 msk olivolja
30 g rucolasallad
30 g parmesanost, eller pecorinoost, hyvlad
1 msk olivolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Börja med att förbereda fyllningarna enligt beskrivningen nedan.
2. Grilla brödet i grillpanna, ugn eller allra godast över glöden på utegrillen.
3. Halvera vitlöksklyftorna och gnid ytan på varje brödskiva. Pensla på olja och lägg på respektive fyllning.

Svamppålägg till 4 st:
Gör så här:
1. Lägg svampen i blöt 30 min. Låt den rinna av i en sil.
2. Fräs svampen med löken i olivolja ca 20 min. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt persiljan. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela fyllningen över de nygrillade bröden.

Tomatpålägg till 4 st:
Gör så här:
1. Skålla, skala och kärna ur tomaten. Grovhacka tomatköttet och låt det rinna av.
2. Hacka basilikan och blanda med tomathacket.
3. Fördela över de grillade brödskivorna. Vrid över salt och peppar. Droppa olivolja över.

Rucola- och parmesanpålägg till 4 st:
Gör så här:
1. Skölj och torka salladen.
2. Dela osten lite om flaken är stora. Blanda med salladen.
3. Fördela över brödskivorna. Droppa över olivolja.

Visningar: 203
Inlagt 2013-01-06 13:30:54