Receptbeskrivning
Rökmarinerad Oxfilé Balsamico och enbärssky med Wasabipure
Ingredienser
för
Beskrivning
Rökmarinad
1-2 dl olja
2 msk tomatpuré
1-2 tsk liquidsmoke
1-2 msk honung
1 msk het chilisås
1-2 tsk chiliflakes
Balsamico och enbärssky
1dl Balsamico
2-3 msk viltfond
100 gr smör
2 msk farin eller råsocker
1 shalottenlök
Smör till stekning
1-2 dl vatten
Maizena
4 enbärskorn
Colorit för färg
Skala och hacka lök, fräs tillsammans med enbär. Häll på Balsamico och reducera till en tredjedel. Slå på vatten och fond och koka ihop några minuter.
Red med Maizena och lite Colorit, innan servering montera det rumsvarmt smöret.
Wasabi puré:
1/2 kg potatis
ca 2-4 tsk wasabi beror på hur stark den ar.
100g smör
1 dl grädde.
Salt
peppar
2 vÃtlöksklytor
1 nypa sött
1-2 dl olja
2 msk tomatpuré
1-2 tsk liquidsmoke
1-2 msk honung
1 msk het chilisås
1-2 tsk chiliflakes
Balsamico och enbärssky
1dl Balsamico
2-3 msk viltfond
100 gr smör
2 msk farin eller råsocker
1 shalottenlök
Smör till stekning
1-2 dl vatten
Maizena
4 enbärskorn
Colorit för färg
Skala och hacka lök, fräs tillsammans med enbär. Häll på Balsamico och reducera till en tredjedel. Slå på vatten och fond och koka ihop några minuter.
Red med Maizena och lite Colorit, innan servering montera det rumsvarmt smöret.
Wasabi puré:
1/2 kg potatis
ca 2-4 tsk wasabi beror på hur stark den ar.
100g smör
1 dl grädde.
Salt
peppar
2 vÃtlöksklytor
1 nypa sött
Visningar: 360
Inlagt 2013-01-06 14:42:22

