Receptbeskrivning

Tomatpaj med salami och parmaskinka

Ingredienser för
2.5 dl vetemjöl
100 g smör
1 msk vatten
1 st pajform, rund, ca 24 cm i diameter
4 st tomater
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 st sardeller
1 krm svartpeppar, nymald
100 g mozzarella
1 dl oliver
2 st ägg
1.5 dl vispgrädde
80 g italiensk salami, tunt skivad
80 g parmaskinka, tunt skivad


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda mjöl och smör i en skål eller en matberedare. Nyp ihop eller kör snabbt i matberedaren till en smulig deg. Tillsätt vatten så det blir en fast deg.2. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna i formen. Nagga botten och ställ den i kylen minst 30 min.3. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök ca 1 min. Finhacka sardellerna och blanda ner dem samt svartpeppar. Lägg i tomatbitarna och stek ytterligare ca 2 min.5. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.6. Skär mozzarellan i bitar och fördela dem på pajbottnen. Bred ut tomatblandningen ovanpå och lägg i oliverna. Vispa samman ägg och grädde. Häll på äggblandningen.7. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 min. Tag ut den och lägg på salami och parmaskinka i luftiga rullar. Grädda ytterligare ca 15 min. Servera pajen varm tillsammans med en grönsallad.

Visningar: 473
Inlagt 2013-01-06 14:58:00