Receptbeskrivning

Leilas chokladtryffel med hallon

Ingredienser för
1 dl hallonpuré (150 g färska eller frysta och t
2 msk flytande honung
0.5 st färsk vaniljstång
230 g valrhona manjari choklad 64% (alt. 70% mörk
60 g smör, mjukt
1 msk marsalavin, portvin eller hallonlikör (valfr
1 dl kakao av god kvalitet


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Leilas chokladtryffel med hallonMixa hallonen med en stavmixer till en puré och sila bort kärnorna. 2. Finhacka mörk choklad, smält den i ett vattenbad och rör om. 3. Sjud försiktigt upp hallonpuré, frön från urskrapad vaniljstång och honung (samt eventuellt likör eller vin) i en kastrull. 4. Ta bort vaniljstången och häll den uppvärmda hallonpurén över chokladen och vispa slätt. 5. Tillsätt det mjuka smöret i små klickar och ev. vin/likör och vispa igen, om den spricker; fortsätt att vispa tills chokladtryffeln går ihop. 6. Häll upp tryffelsmeten i en låg form och låt stelna. 7. Forma till kulor och rulla varje chokladtryffel i kakao.

Visningar: 637
Inlagt 2013-01-06 20:40:46