Receptbeskrivning

Elaines super carbonara

Ingredienser för
2 st scharlottenlök
st vitlöksklyfta(or) pressade
1 st röd paprika
1 crème fraiche paprika & chili
2.5 dl matlagningsgrädde
12 st soltorkade tomater (10 - 15 beroende på storlek)
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
papardelle, bred bandpasta
parmesanost till servering
skivad kalkon tex tunna skivor


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Hacka lök och fräs mjuk i en djup panna (typ wokpanna) tillsammans med olivoljan.

2. Hacka paprikan och lägg ner i pannan och fortsätt fräsa med löken, pressa i vitlöken och fräs tills paprikan är mjuk.

3. Rör ner bacon i pannan och fortsätt fräsa.

4. Tillsätt tunna skivor, soltorkade tomater i pannan, strimlade i mindre bitar.

5. Rör i drygt hälften av grädden och låt den koka in i fräset.

6. Rör ner crème fraiche.

7. Häll i resten av grädden och låt pastasåsen koka upp.

8. Smaka av med salt och peppar.

9. Servera såsen med pasta och toppa med
riven parmesanost.

Visningar: 316
Inlagt 2013-01-07 17:25:11