Receptbeskrivning
Elaines super carbonara
Ingredienser
för
2 st scharlottenlök
st vitlöksklyfta(or) pressade
1 st röd paprika
1 crème fraiche paprika & chili
2.5 dl matlagningsgrädde
12 st soltorkade tomater (10 - 15 beroende på storlek)
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
papardelle, bred bandpasta
parmesanost till servering
skivad kalkon tex tunna skivor
st vitlöksklyfta(or) pressade
1 st röd paprika
1 crème fraiche paprika & chili
2.5 dl matlagningsgrädde
12 st soltorkade tomater (10 - 15 beroende på storlek)
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
papardelle, bred bandpasta
parmesanost till servering
skivad kalkon tex tunna skivor
Beskrivning
1. Hacka lök och fräs mjuk i en djup panna (typ wokpanna) tillsammans med olivoljan.
2. Hacka paprikan och lägg ner i pannan och fortsätt fräsa med löken, pressa i vitlöken och fräs tills paprikan är mjuk.
3. Rör ner bacon i pannan och fortsätt fräsa.
4. Tillsätt tunna skivor, soltorkade tomater i pannan, strimlade i mindre bitar.
5. Rör i drygt hälften av grädden och låt den koka in i fräset.
6. Rör ner crème fraiche.
7. Häll i resten av grädden och låt pastasåsen koka upp.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Servera såsen med pasta och toppa med
riven parmesanost.
2. Hacka paprikan och lägg ner i pannan och fortsätt fräsa med löken, pressa i vitlöken och fräs tills paprikan är mjuk.
3. Rör ner bacon i pannan och fortsätt fräsa.
4. Tillsätt tunna skivor, soltorkade tomater i pannan, strimlade i mindre bitar.
5. Rör i drygt hälften av grädden och låt den koka in i fräset.
6. Rör ner crème fraiche.
7. Häll i resten av grädden och låt pastasåsen koka upp.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Servera såsen med pasta och toppa med
riven parmesanost.
Visningar: 512
Inlagt 2013-01-07 16:25:11