Receptbeskrivning

Hemmagjorda fiskpinnar

Ingredienser för
400 g vit fisk i fryst block
2 dl havrekli eller ströbröd
0.5 dl vetemjöl
1 st ägg
lite vitpeppar
lite salt
flytande margarin till stekning


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lägg mjöl och havrekli/ströbröd på varsina flata tallrikar. Vispa upp ägget i en annan tallrik.

2. Skär det halvtinade fiskblocket i 12-13 fiskpinnsliknande bitar. Salta och peppra fisken. Vänd sedan varje fiskbit i vetemjöl, därefter ägg och till sist havrekli/ströbröd.

3. Stek i flytande margarin på medelstark värme ett par minuter på varje sida, tills fiskpinnarna är genomstekta. Gott tillsammans med med allt från potatismos till bulgur.

Visningar: 645
Inlagt 2013-01-07 11:32:54