Receptbeskrivning

Ugnsbakad lax med lime och tomat

Ingredienser för
900 g potatis
4 lax
salt och peppar
2 dl lättcrème fraiche
1 lime
12 körsbärstomater
1 gurka
2 msk dill
1 msk olivolja


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Koka potatisen.
Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
Blanda crème fraiche med rivet skal av lime. Bred crèmen på laxen. Lägg på körsbärstomater. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar.  Blanda gurkan med dill och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
Servera laxen med gurksallad och potatis.

För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.Mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja).

Visningar: 420
Inlagt 2013-01-07 12:08:56