Receptbeskrivning
Mapo tofu
Ingredienser
för
200 g blandfärs
1 msk japansk soja
1 klyfta pressad vitlök
1 st ingefära, finriven (á 10-15g)
2 tsk chili sås
2 dl vatten
2 msk ostronsås
1 msk sake
2 tsk potatismjöl
300 g tofu
1 st liten purjolök, finhackad
sesamolja
1 msk japansk soja
1 klyfta pressad vitlök
1 st ingefära, finriven (á 10-15g)
2 tsk chili sås
2 dl vatten
2 msk ostronsås
1 msk sake
2 tsk potatismjöl
300 g tofu
1 st liten purjolök, finhackad
sesamolja
Beskrivning
Skär tofun i kuber 2-3 cm stora, lägg kuberna på hushållspapper och låt ligga ca 5 min.
Blanda vatten, ostronsås, sake och potatismjöl och rör till en jämn sås.
Hetta upp en stekpappa eller gryta och lägg i färsen, soja, vitlök, ingefära och chili sås. Blanda allt noga och låt fräsa under omrörning. När färsen är genomstekt och fettet från färsen börjar sippra ut ha i ostron- och sakeblandningen. Rör om medan såsen tjocknar.
Lägg nu i tofun och lägg på ett lock, sjud på svag värme ca 5 min.
Ha till sist i purjolöken, låt fortsätta sjuda ett par minuter.
Ringla sesamolja över och servera.
Blanda vatten, ostronsås, sake och potatismjöl och rör till en jämn sås.
Hetta upp en stekpappa eller gryta och lägg i färsen, soja, vitlök, ingefära och chili sås. Blanda allt noga och låt fräsa under omrörning. När färsen är genomstekt och fettet från färsen börjar sippra ut ha i ostron- och sakeblandningen. Rör om medan såsen tjocknar.
Lägg nu i tofun och lägg på ett lock, sjud på svag värme ca 5 min.
Ha till sist i purjolöken, låt fortsätta sjuda ett par minuter.
Ringla sesamolja över och servera.
Visningar: 187
Inlagt 2013-01-07 13:21:36

