Receptbeskrivning

Mapo tofu

Ingredienser för
200 g blandfärs
1 msk japansk soja
1 klyfta pressad vitlök
1 st ingefära, finriven (á 10-15g)
2 tsk chili sås
2 dl vatten
2 msk ostronsås
1 msk sake
2 tsk potatismjöl
300 g tofu
1 st liten purjolök, finhackad
sesamolja


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skär tofun i kuber 2-3 cm stora, lägg kuberna på hushållspapper och låt ligga ca 5 min.

Blanda vatten, ostronsås, sake och potatismjöl och rör till en jämn sås.

Hetta upp en stekpappa eller gryta och lägg i färsen, soja, vitlök, ingefära och chili sås. Blanda allt noga och låt fräsa under omrörning. När färsen är genomstekt och fettet från färsen börjar sippra ut ha i ostron- och sakeblandningen. Rör om medan såsen tjocknar.

Lägg nu i tofun och lägg på ett lock, sjud på svag värme ca 5 min.
Ha till sist i purjolöken, låt fortsätta sjuda ett par minuter.

Ringla sesamolja över och servera.

Visningar: 98
Inlagt 2013-01-07 14:21:36