Receptbeskrivning
Baklava
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser:
Fyllning:
125 gram finhackade pistagenötter
125 gram finhackad mandel
2 msk socker
1 tsk kanel
Mördeg:
30 blad phyllomördeg
125 gram ghee
Sockerlösning:
3 dl socker
3/4 dl vatten
1 msk pressad citron
Tillagning:
Blanda fyllningens ingredienser i en liten skål och sätt den åt sidan.
Klä en smord fyrkantig långpanna med 10 blad phyllmördeg och pensla varje blad med smält ghee [skirat smör]. Strö ut hälften av nötblandningen i ett jämnt lager över mördegen. Lägg ännu ett lager med 10 mördegsblad och pensla alla med lite smält ghee. Strö resten av nötblandningen ovanpå, täck sen med de resterande 10 mördegsbladen och pensla dem med ghee. Skär kakan i ett rutmönster så att bitarna blir ca 6 cm stora. Grädda i het ugn (230 grader) i 10 minuter och sänk sedan ugnsvärmen till 190 grader i 25 minuter, eller tills det att kakan är gyllene, knaprig och genombakt.
Tillaga sockerlagen genom att blanda socker, vatten och pressa citron. Koka upp under omrörning.
När baklavan är färdig låter du den svalna något och häller sedan den kylda sockerlagen över den. Ställ kallt före serveringen.
Fyllning:
125 gram finhackade pistagenötter
125 gram finhackad mandel
2 msk socker
1 tsk kanel
Mördeg:
30 blad phyllomördeg
125 gram ghee
Sockerlösning:
3 dl socker
3/4 dl vatten
1 msk pressad citron
Tillagning:
Blanda fyllningens ingredienser i en liten skål och sätt den åt sidan.
Klä en smord fyrkantig långpanna med 10 blad phyllmördeg och pensla varje blad med smält ghee [skirat smör]. Strö ut hälften av nötblandningen i ett jämnt lager över mördegen. Lägg ännu ett lager med 10 mördegsblad och pensla alla med lite smält ghee. Strö resten av nötblandningen ovanpå, täck sen med de resterande 10 mördegsbladen och pensla dem med ghee. Skär kakan i ett rutmönster så att bitarna blir ca 6 cm stora. Grädda i het ugn (230 grader) i 10 minuter och sänk sedan ugnsvärmen till 190 grader i 25 minuter, eller tills det att kakan är gyllene, knaprig och genombakt.
Tillaga sockerlagen genom att blanda socker, vatten och pressa citron. Koka upp under omrörning.
När baklavan är färdig låter du den svalna något och häller sedan den kylda sockerlagen över den. Ställ kallt före serveringen.
Visningar: 263
Inlagt 2013-01-07 15:52:36

