Receptbeskrivning
Mini-älgburgare med svampaioli och rödlök
Ingredienser
för
Beskrivning
Burgare:
400 g älgfärs
10 stötta enbär
1 msk hackad rosmarin
2 msk vinbärsgele
Salt svartpeppar
Smör
Hamburgerbröden
Salladsblad
Svampaioli:
150 g valfri svamp
1 riven vitlöksklyfta
Smör
Salt
Svartpeppar
2 msk hackad persilja
1 dl majonäs
1/2 dl crème fraîche
Picklad rödlök:
1/2 dl ättiksprit
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
2 rödlökar, tunt skivade
Gör så här:
Börja med rödlöken. Koka upp ättika, socker och
vatten. Tillsätt salt och peppar. Häll den varma
lagen över rödlöken. Låt stå och dra medan du
fixar resten.
Stek svampen med vitlöki smör. Smaksätt med
salt, peppar och Mixa hastigt tillsammans
med majonnäs och crème fiaiche. Smaka av.
Blanda älgfärs med ägg, enbär, rosmarin, gelé
och salt och peppar. Forma små minibiffar och
stek dem i smör ett par minuter på varje sida.
Skär ut eller stansa mindre rundlar i hamburgerbröden. Fodra med sallad lägg på hamburgare, svampaioli och avrunnen rödlök.
400 g älgfärs
10 stötta enbär
1 msk hackad rosmarin
2 msk vinbärsgele
Salt svartpeppar
Smör
Hamburgerbröden
Salladsblad
Svampaioli:
150 g valfri svamp
1 riven vitlöksklyfta
Smör
Salt
Svartpeppar
2 msk hackad persilja
1 dl majonäs
1/2 dl crème fraîche
Picklad rödlök:
1/2 dl ättiksprit
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
2 rödlökar, tunt skivade
Gör så här:
Börja med rödlöken. Koka upp ättika, socker och
vatten. Tillsätt salt och peppar. Häll den varma
lagen över rödlöken. Låt stå och dra medan du
fixar resten.
Stek svampen med vitlöki smör. Smaksätt med
salt, peppar och Mixa hastigt tillsammans
med majonnäs och crème fiaiche. Smaka av.
Blanda älgfärs med ägg, enbär, rosmarin, gelé
och salt och peppar. Forma små minibiffar och
stek dem i smör ett par minuter på varje sida.
Skär ut eller stansa mindre rundlar i hamburgerbröden. Fodra med sallad lägg på hamburgare, svampaioli och avrunnen rödlök.
Visningar: 493
Inlagt 2013-01-07 16:09:44

