Receptbeskrivning
Kyckling med het dillsås
Ingredienser
för
1 gul lök
1 morot
550 g kycklingfilé
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 liten burk kokosmjölk (à 165 ml)
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk sweet chilisås
0.5 tsk salt
1.5 dl hackad dill
1 morot
550 g kycklingfilé
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 liten burk kokosmjölk (à 165 ml)
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk sweet chilisås
0.5 tsk salt
1.5 dl hackad dill
Beskrivning
Skala och skiva lök och morot tunt.
Skär kycklingen i 2 cm breda strimlor.
Stek kyckling, lök och morot i smör i 3-4 minuter.
Strö över mjölet. Tillsätt vatten och buljongtärning. Rör om.
LÃ¥t koka ca 5 minuter.
Blanda i kokosmjölk, ättika, sweet chilisås och salt.
Tillsätt dillen strax före servering.
Servera med pressad potatis.Â
Skär kycklingen i 2 cm breda strimlor.
Stek kyckling, lök och morot i smör i 3-4 minuter.
Strö över mjölet. Tillsätt vatten och buljongtärning. Rör om.
LÃ¥t koka ca 5 minuter.
Blanda i kokosmjölk, ättika, sweet chilisås och salt.
Tillsätt dillen strax före servering.
Servera med pressad potatis.Â
Visningar: 651
Inlagt 2013-01-07 17:23:04

