Receptbeskrivning

Pankofriterade tomater

Ingredienser för
1 st stor tomat
persilja
1 msk riven ost
vetemjöl
1 st ägg
pankomjöl
olja till fritering
salt och peppar


  20 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skär tomaten i 8 delar, salta lätt och låt ligga och dra i 4-5min. Torka överflödig vätska och strö över lite peppar.

Blanda pankomjöl, persiljao och riven ost i en skål. Häll upp mjöl på ett fat och knäck ägget i en annan skål och vispa sönder. Ta tomatbitarna och vänd dem i mjöl, doppa därefter i ägget och vänd sedan i pankomjöl-blandningen.

Häll i rikligt med olja så att botten täcks i en stekpanna och hetta upp till hög värme, fritera tomatbitarna i 2-3 minuter.

Visningar: 121
Inlagt 2013-01-07 18:53:39