Receptbeskrivning

Jambalaya på risoni

Ingredienser för
ingredienser
4 prtioner risoni
1 hönsbuljongtärning (eller 1.5 msk fond)
0.5 msk paprikapulver
1 röd paprika
1 grön paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
225 g smal kabanoss
240 g prinskorv
1 tsk olja
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 dl mango chutney
salt och peppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Koka risoni med buljongtärning och paprikapulver enligt anvisningen på förpackningen.
Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och finhacka lök och vitlök.
Skiva korvarna och fräs dem i oljan i en stekpanna. Tillsätt paprika och lök och låt det fräsa med korven en kort stund.
Skala och kärna ur gurkan och skär den i korta stavar.
Blanda yoghurten med mango chutneyn. Smaka av med salt och rejält med peppar.
Blanda fräset med risonin och servera yoghurten och gurkstavarna till.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden, korvarna och chutneyn.Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg.

Visningar: 875
Inlagt 2013-01-15 17:41:33