Receptbeskrivning

Nikuman & anman

Ingredienser för
bröd
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
5 g smör
1.5 msk socker
3 g salt
8 g rapsolja
3 g torrjäst
120 g ljummen degvätska
Fyllning nikuman
100 g blandfärs
40 g färsk lök
1 tsk socker
1 tsk kinesisk soppbuljongpulver
1 tsk sake
1 tsk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk potatismjöl
Fyllning anman
180 g anko koshi


  120 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Bröd:
Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Smula därefter i smöret och blanda i oljan och sist degvätskan. Blanda alltsammans noga till en deg. Knåda tills degen är jämn och fin, ca 10 min. Låt degen jäsa ca 50 min under bakduk på ett varmt ställe i skålen.

För nikuman:
Finhacka löken och blanda alla ingredienserna. Rulla till 6 st bollar.

För anman:
Forma 6 st bollar av den söta bönpastan.

När degen jäst och blivit dubbel så stor dela den i 6 st lika stora delar och rullar till bollar. Täck med en väl urvriden fuktig handduk och låt vila ca 10 min.

Platta till tunna runda cirklar, ca 5 mm tjocka, och lägg bollen av fyllning i mitten. vik upp två sidor och kläm ihop i toppen. Vik in de två sidorna som är öppna mot mitten och tryck lite lätt ner kanten i fyllningen, så att det blir ett veck inåt på sidorna. Vik till sist in de 4 hörnen mot den första vikningen för att stänga "bullen". Låt jäsa en sista gång på en varm plats i ca 20 min.

Ångkoka bröden i bambukorg eller annan utrustning för ångkokning i ca 20 min.

Visningar: 2140
Inlagt 2013-01-08 13:59:59