Receptbeskrivning
Ingredienser för
400 g kotlettrad
salt och peppar
olja till fritering
Panering
1 st ägg
1 msk sake eller vatten
3 msk mjöl
2 dl pankmjöl
Tillbehör
3 blad vitkål
1 st tomat
1 st citron


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Putsa köttbiten och skär bort allt ben. Stick ner knivspetsen rakt igenom på 4-5 ställen runt köttet. Banka köttbiten med knuten näven 5-6 ggr. Om köttbiten plattat ut sig forma till den lite med händerna. Salta och peppra lätt på båda sidor.

Häll mjöl och pankomjöl på varsina fat. Vispa sönder ägget i en skål och blanda i vattnet/saken. Börja sedan med att vända köttet i mjölet så det är ordentligt täckt, doppa det sedan ordentligt i ägget för att slutligen vända det i pankomjöl.

Strimla vitkålsbladen i smala strimlor. Dela tomaten i 8 klyftor, dela citronen i 4.

Häll olja i en panna med höga kanter, ungefär halva pannan och hetta upp till 180 grader. För att inte bränna köttet fritera och justera temperaturen under 4 min (tiden varierar beroende på hur tjocka köttskivorna är). Fritera på högsta värmen i slutet,.

Lägg köttet på en tallrik och skiva det i 1,5 cm tjocka strimlor. Lägg upp vitkål, tomat och citron bredvid och servera med tonkatsusås bredvid.

Visningar: 602
Inlagt 2013-01-08 15:18:43