Receptbeskrivning
Ingredienser för
3 kg viltkött, älg eller hjort (bog/innanlår)
0.5 kg blandade bönor (sväller till 1 kg efter blÃ
1 kg färsk svamp
1 st gul lök
2 dl färska lingon
100 g persilja
1 l buljong
2 dl grädde
2 l vatten
20 st enbär
4 msk dijonsenap


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tärna köttet. Koka frampartibitarna i 40 minuter och blanchera bakpartibitarna i 30 sekunder. Lägg sedan köttet åt sidan.
2. Skala och hacka löken. Koka ihop buljongen, senapen, löken och grädden med enbären och vattnet i 10 minuter. Red sedan såsen med maizena.
3. Koka upp två kastruller med vatten. Skär chaminjonerna i grova bitar och koka dem i den ena kastrullen hastigt. Ta sedan upp dem ur vattnet. Koka bönorna i den andra kastrullen tills de blir tuggvänliga och ta sedan upp dem ur vattnet.
4. Blanda ihop alla delarna: sås, kött, bönor, svamp och lingon. Hacka persilja och strö över. Servera med potatis och eventuellt lingon eller svartvinbärsgelé.

Visningar: 473
Inlagt 2012-01-09 12:32:01