Receptbeskrivning
Bacon- och kräftsås
Ingredienser
för
2 frp bacon
1 burk kräftstjärtar i lake
12 st körsbärstomater
150 g champinjoner
0.5 st chili
1 persilja
1 msk smör
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
1 spenat
5 dl lättgrädde
1 st grönsaksbuljongtärning
1 dl parmesanost
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk maizena majsstärkelse
pasta
1 burk kräftstjärtar i lake
12 st körsbärstomater
150 g champinjoner
0.5 st chili
1 persilja
1 msk smör
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
1 spenat
5 dl lättgrädde
1 st grönsaksbuljongtärning
1 dl parmesanost
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk maizena majsstärkelse
pasta
Beskrivning
1. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Låt kräftstjärtarna rinna av.
2. Ansa tomaterna. Ansa och halvera champinjonerna. Kärna ur och strimla chilin. Hacka persiljan.
3. Fräs tomater och svamp i smör ca 3 min. Tillsätt vinäger och honung och fräs ytterligare 1 minut.
4. Blanda ner chili, persilja och spenat och häll över grädden. Smula i buljongtärningen och låt puttra ca 5 min.
5. Vänd i bacon, kräftstjärtar och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Blanda redningen i såsen och koka upp. Servera såsen till nykokt pasta.
2. Ansa tomaterna. Ansa och halvera champinjonerna. Kärna ur och strimla chilin. Hacka persiljan.
3. Fräs tomater och svamp i smör ca 3 min. Tillsätt vinäger och honung och fräs ytterligare 1 minut.
4. Blanda ner chili, persilja och spenat och häll över grädden. Smula i buljongtärningen och låt puttra ca 5 min.
5. Vänd i bacon, kräftstjärtar och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Blanda redningen i såsen och koka upp. Servera såsen till nykokt pasta.
Visningar: 526
Inlagt 2012-01-09 16:07:35

