Receptbeskrivning
Pankofriterade tomater
Ingredienser
för
1 st stor tomat
persilja
1 msk riven ost
vetemjöl
1 st ägg
pankomjöl
olja till fritering
salt och peppar
persilja
1 msk riven ost
vetemjöl
1 st ägg
pankomjöl
olja till fritering
salt och peppar
Beskrivning
Skär tomaten i 8 delar, salta lätt och låt ligga och dra i 4-5min. Torka överflödig vätska och strö över lite peppar.
Blanda pankomjöl, persiljao och riven ost i en skål. Häll upp mjöl på ett fat och knäck ägget i en annan skål och vispa sönder. Ta tomatbitarna och vänd dem i mjöl, doppa därefter i ägget och vänd sedan i pankomjöl-blandningen.
Häll i rikligt med olja så att botten täcks i en stekpanna och hetta upp till hög värme, fritera tomatbitarna i 2-3 minuter.
Blanda pankomjöl, persiljao och riven ost i en skål. Häll upp mjöl på ett fat och knäck ägget i en annan skål och vispa sönder. Ta tomatbitarna och vänd dem i mjöl, doppa därefter i ägget och vänd sedan i pankomjöl-blandningen.
Häll i rikligt med olja så att botten täcks i en stekpanna och hetta upp till hög värme, fritera tomatbitarna i 2-3 minuter.
Visningar: 471
Inlagt 2013-01-09 20:12:35