Receptbeskrivning

Bondsallad med ägg och bacon

Ingredienser för
ingredienser
1 paket bacon (à 140 g)
1 ciabattabröd (à ca 125 g)
2 msk olivolja
0.5 tsk flingsalt
2 ägg
150 g haricots verts
1 kruksallad
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 dl kalamataoliver
salt
nymalen vitpeppar
ev krasseblommor
vinägrett
1 tsk dijonsenap
1 finriven vitlöksklyfta
1 msk vit balsamvinäger
1 ägg
0.5 dl olivolja
1 krm salt
1 krm peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Bryt i mindre delar.
Bryt brödet i bitar. Torka ur stekpannan. Bryn brödet i olja. Krydda med flingsalt.
Mjukkoka äggen i en kastrull ca 5 minuter. Skala och klyfta äggen.
Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 3 minuter i en kastrull. Häll av och låt rinna av.
Riv eller skär salladen i bitar. Dela tomaterna.
Vinägrett: Vispa ihop senap, vitlök och vinäger. Knäck i ägget och blanda väl. Vispa i oljan. Krydda med salt och peppar.
Blanda vinägretten med bacon, haricots verts, sallad och tomater i en skål. Lägg upp på fat. Garnera med äggklyftor och ev krasseblommor. Servera genast.

För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.
Gör laktosfri: kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet.
Gör äggfri: uteslut de kokta äggen samt ägget i dressingen. Kontrollera brödet.

Visningar: 459
Inlagt 2013-01-09 20:30:24