Receptbeskrivning

Spätzle med linser, savoykål, svamp och salladsost

Ingredienser för
4 st ägg
200 g vetemjöl, knappt 3 1/2 dl
1 msk rapsolja
salt
muskotnöt, riven
0.25 st savoykålshuvud
1 dl röda linser
150 g salladsost av fetatyp
0.5 l svamp, typ höstkantareller, skogschampinjone
1 st gul lök
2 msk smör
1 dl crème fraiche franska örter (13 %)
bröd


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Knäck äggen i en bunke, tillsätt mjöl, olja, salt och muskot. Vispa tills ”bubblor” uppstår cirka 3 minuter.
2. Driv spätzledegen genom en potatispress altentaivt spätzlejärn ner i kokande lättsaltat vatten. Koka i crika 1 minut, häll av i durkslag och spola kallt.
3. Skär savoykålen i portionsbitar och förväll i lättsaltat vatten. Koka linserna enligt förpackningens anvisning. Tärna salladsosten.
4. Borsta och rensa svampen, skär i mindre bitar. Skala löken och skär i skivor. Fräs svamp och lök i smör tills svampen blivit gyllenbrun och förlorat all vätska.
5. Fräs upp spätzlen tillsammans med svampen, savoykålen och linserna. Tillsätt salladsosten och crème fraiche. Servera rykande varmt med gott bröd.

Visningar: 523
Inlagt 2013-01-10 11:45:39