Receptbeskrivning

Aubergine- och zucchinilasagne

Ingredienser för
1 aubergine (á 250g)
1 zucchini (á 300g)
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
1 frp färska lasagneplattor (á 200g)
1 burk färdig tomatsås (á 500g)
200 g färskost av philadelphiatyp
1 dl ost


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor. Stek grönsakerna i olivolja i en stor stekpanna, stek hälften åt gången.

Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt.
Skär eller klipp färska lasagneplattor i 7 cm breda bitar.

Varva färdig tomatsås av pastasåstyp, de stekta grönsakerna, klickar av färskost av philadelphiatyp och lasagneplattorna i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med tomatsås. Strö över riven ost.

Ställ in i ugnen 15-20 minuter. Servera med en grönsallad.

För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och färskostalternativ. Använd riven ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskost /ostalternativ och smörj formen med mjölkfritt matfett.

Visningar: 605
Inlagt 2013-01-10 11:46:25