Receptbeskrivning

Smörgåstårta, vegetarisk

Ingredienser för
32 st ljust rågbröd, i skivor(eller 4 bottnar)
smör, eller bregott
hummus
250 g kikärtor, 1 burk
1 tsk vitlök, pressad
1 tsk citron, pressad
1 msk vatten
salt, en nypa
avokadokräm
3 st avokado
1 msk citron, pressad
2 msk rödlök, finhackad
3 msk crème frache
kesofyllning
1.5 msk pesto, röd
2 dl keso, naturell
150 g philadelphiaost
3 msk crème fraiche
1 st grönsalladshuvud, eller krispsallad
2 st avokado
8 st rädisor
solrosskott, en halv ask
1 msk solroskärnor, rostade och saltade


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1) Skiva brödet och kantskär det, eller använd smörgåstårtbottnar. Smöra brödet noga, det hjälper brödet att hålla strukturen och inte bli mosigt.
2) Gör hummus. Mixa avrunna, sköljda kikärter med vatten, citron, vitlök, salt och peppar.
3) Gör avokadokräm. Mosa avokado och pressad citron. Blanda med crème fraiche, finhackad rödlök och lite salt.
4) Gör kesoröran. Rör keson och peston med gaffel så att grynigheten är kvar. Smaka av med svartpeppar
5) Bygg smörgåstårtan med de tre olika lagren. Börja och avsluta med bröd.
6) Gör färskostkräm till täckning genom att röra färskost och crème fraîche smidigt. Täck hela tårtan med rikligt av krämen med hjälp av en slickepott eller flat kniv (lilleman). Så här långt kan du förbereda dagen innan om du plastar in tårtan.
7) Klä sidorna på tårtan med krispsallad, eller grönsallad.
8) Kärna ur avokadon, skär i tunna skivor och droppa över lite citron så att de inte mörknar alltför fort.
9) Toppa med avokadon strax innan servering, sköljda, halverade rädisor (lämna 2 cm av stjälkarna, men kapa rottråden), solrosskott och strö över solroskärnorna.

Visningar: 687
Inlagt 2013-01-10 11:57:00