Receptbeskrivning

Falafel i grillat tortillabröd med myntayoghurt

Ingredienser för
750 g kikärtor, kokta konservburk
5 st vitlöksklyfta(or)
3 msk persilja
2 msk spiskummin, malen
1 tsk chilipeppar
0.5 msk koriander, malen
2 st ägg
1 msk olja
3 dl lättyoghurt
2 msk mynta
1 st pressad lime
0.5 tsk mynta
0.5 tsk honung
1 tsk salt
4 st tortillas
100 g rucola
150 g rosésallad
2 st röda tomater
8 st feferoni


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Börja med såsen. Finhacka den färska myntan.

2. Blanda yoghurt, färsk och torkad mynta, honung, salt och pressad lime. Ställ kallt till servering.

3. Blanda ingredienserna till falafeln i en matberedare. Mixa tills det blir en slät massa.

4. Forma därefter massan till 8 falafel biffar.

5. Stek biffarna i stekpanna tills de får en knaprig yta på bägge sidor.

6. Stek därefter färdigt biffarna i ugn, 175° , ca 10-15 min.

7. Servera falafel biffarna med sallad, myntasås, salsa och fefferoni insvept i tortillabröd.

Näringsinnehåll per portion:
Energi: 740 kcal
Fett: 14,1 g
Fibrer: 20,3 g

Med energifördelningen:
Fett: 17 E %
(varav 11 omättat)
Protein: 24 E %
Kolhydrater: 59 E %

Visningar: 429
Inlagt 2013-01-10 12:00:57