Receptbeskrivning
			
			
			
			Falafel från Libanon
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							1 kg torkade kikärtor 
20 cl kolsyrat vatten
1 msk falafelkrydda
4 st vitlöksklyftor
2 dl bladpersilja
2 msk salt
0.5 st purjolök
1 msk spiskummin
2.5 dl tahini (sesampasta)
5 dl yoghurt
1 msk citronsaft
1.5 tsk salt
olja till fritering
isbergssallad
bladpersilja
saltgurka
tomat
gul eller röd lök
pitabröd
						
					20 cl kolsyrat vatten
1 msk falafelkrydda
4 st vitlöksklyftor
2 dl bladpersilja
2 msk salt
0.5 st purjolök
1 msk spiskummin
2.5 dl tahini (sesampasta)
5 dl yoghurt
1 msk citronsaft
1.5 tsk salt
olja till fritering
isbergssallad
bladpersilja
saltgurka
tomat
gul eller röd lök
pitabröd
Beskrivning
					
						1. FalafelBlötlägg kikärtorna i ljummet vatten i 8 timmar.
2. Mal ner kikärtorna tillsammans med grönsakerna och kryddorna.
3. Tillsätt kolsyrat vatten och blanda väl.
4. Forma smeten till små bollar. Lättast är att använda två skedar.
5. Fritera bollarna i cirka 4 minuter i olja.
6. SåsBlanda alla ingredienser till falafelsåsen.
7. TillbehörStrimla isbergssallad, hacka bladpersilja och skiva saltgurka, tomater och lök.
8. Vid serveringBlanda falafel, sås och tillbehör i pitabröd och njut av Falafel nr 1!
					
										2. Mal ner kikärtorna tillsammans med grönsakerna och kryddorna.
3. Tillsätt kolsyrat vatten och blanda väl.
4. Forma smeten till små bollar. Lättast är att använda två skedar.
5. Fritera bollarna i cirka 4 minuter i olja.
6. SåsBlanda alla ingredienser till falafelsåsen.
7. TillbehörStrimla isbergssallad, hacka bladpersilja och skiva saltgurka, tomater och lök.
8. Vid serveringBlanda falafel, sås och tillbehör i pitabröd och njut av Falafel nr 1!
Visningar: 1245
Inlagt 2013-01-10 12:04:08
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min.jpg)