Receptbeskrivning
Drottning margrethes sill
Ingredienser
för
100 g röd vinbärsgelé
1 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
1 dl tomatpuré
6 st matjesfiléer
stora kapris garnering
skivad rödlök garnering
1 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
1 dl tomatpuré
6 st matjesfiléer
stora kapris garnering
skivad rödlök garnering
Beskrivning
1. Vattna ur filéerna ca. 2 timmar.
2. Smält vinbärsgelén med ättiksprit och vatten i en tjockbottnad kastrull.
3. Tillsätt tomatketchup under omrörning. Låt svalna.
4. Skär matjessillfiléer i 2 cm stora bitar och vänd i såsen.
5. Låt stå minst 1 dygn i kylen.
6. Vid servering, garnera med kapris och finhackad rödlök.
2. Smält vinbärsgelén med ättiksprit och vatten i en tjockbottnad kastrull.
3. Tillsätt tomatketchup under omrörning. Låt svalna.
4. Skär matjessillfiléer i 2 cm stora bitar och vänd i såsen.
5. Låt stå minst 1 dygn i kylen.
6. Vid servering, garnera med kapris och finhackad rödlök.
Visningar: 1086
Inlagt 2013-01-10 13:12:12

